Juli 2018, Vrouw, 40 jaar, 2 kinderen
Waarom gekozen voor runningtherapie?

Een herhaaldelijk patroon van terugkerende werkdruk koste op den duur veel energie van mijn lichaam. Dit maakte dat ik in ruim een jaar tijd twee keer een langere periode van griep doormaakte wat zich opvolgde door een fikse longontsteking. Daarnaast was ik vaak moe, futloos en miste ik daadkracht om te kunnen doen wat ik graag wil en moet doen in het dagelijks leven. Het besef ontstond langzaam dat het nodig was om verandering in mijn leven aan te brengen. Op naar bewustwording, een gezonde leefstijl en deels een andere invulling van mijn dagelijkse werkzaamheden. Met hulp mezelf in m’n kracht zetten en verborgen talenten gaan benutten.

Wat maakt dat je koos voor de training bij Tamara?

Vooral de enthousiaste foto’s en filmpjes van Tamara op instagram inspireerde me. Lachend een enorme sleepkabel vooruit trekken, en gaan staan waarvoor je wilt staan trok mijn aandacht. Toen ik Tamara met carnaval trof, raakte ik op een enthousiaste manier met haar in gesprek over haar werk en gaf ik aan dat dit mogelijk ook kon aansluiten bij de vermoeidheid en lage weerstand die ik destijds had. Kort daarna nam Tamara contact met me op om het hierover te hebben. Na een proefles Runningtherapie heb ik besloten om hiermee te starten.

Welke inzichten heeft het je gegeven die je anders niet had gehad?

Door de runningtherapie heb ik ervaren dat het bewegen op deze manier dé ruimte in mijn hoofd gaf die ik nodig had. Ideeën die ik daarvoor niet had plopte na de eerste lessen in mijn hoofd op. En dat waren er veel!! Waar ik eerder veel nadacht, kom ik nu in beweging en in actie. Dit geeft me nog meer energie en maakt me blij en meer ontspannen. Door de afwisseling van bewegen en verschillende opdrachten heb ik verschillende inzichten gekregen. Bijvoorbeeld dat bepaalde gevoelens ontstaan omdat je ‘denkt’ dat iets is zoals je ‘denkt’. Door samen situaties te analyseren kwam ik erachter dat je deze gedachten kan omzetten waardoor bepaalde situaties minder moeilijk zijn dan je denkt. Het beschrijven van doelen en acties voor aanvang van de runningtherapie maakt ook dat je jezelf verantwoordelijk maakt voor de verandering die je wenst voor meer balans in je leven.

April 2018, Rode Kruis Eindhoven Wandelcoaching

Gerard Koppenhol, Afdelingscoördinator Rode Kruis Eindhoven e.o:” De sessie is goed bevallen en het is wenselijk om het als team met regelmaat te doen”.
Naar aanleiding van een wandelcoaching onder leiding van Tamara hebben we als team in het kader van onze teamontwikkeling onderzocht hoe wij als rode kruismedewerkers bij andere mensen in nood hun zelfredzaamheid kunnen bevorderen. Team leden wandelen de opvolgende weken gericht met een opdracht 1 op 1 een rondje waar ze 30 minuten de tijd krijgen om elkaar te bevragen hoe zelfredzaamheid bij hen zelf werkt. Qua planning bepalen ze zelf mede afhankelijk van hun eigen agenda en interesse in elkaar wanneer en waar de wandeling en vragen plaats kunnen vinden. Iedere maand volgt een plenaire terugkoppeling van de ervaringen.

Door de wandelcoaching zijn de volgende aspecten in gang gezet; het open praten/luisteren/ervaren/onthouden dus er is met de wandelcoaching echt iets bereikt.